Fa'amanatuga o le Va'a Tarako a Saina

FETI VAA TAAKO

O le Dragon Boat Festival o se aso malolo masani a Saina lea e pa'ū i le aso lima o le masina lona lima, o le faaiuga o Me po o Iuni i le kalena Gregorian.
I le 2022, e pa'ū le Dragon Boat Festival ia Iuni 3 (Aso Faraile).E 3 aso o aso malolo a Saina mai le Aso Faraile (Iuni 3) i le Aso Sa (Iuni 5).
O le Dragon Boat Festival o se tasi lea o fa'afiafiaga fa'aSaina fa'aleaganu'u e fa, fa'atasi ai ma le Spring Festival, Tomb-Sweeping Day, ma le Mid-Autumn Festival.
E le gata i le atunuu o Saina, e tele isi atunuu ma itulagi o Asia e faamanatu foi lenei tausamiga.I Meleisia, Initonesia, Sigapoa, ma Taiuani, Saina, ua lauiloa o le Bak Chang Festival ('Dumpling Festival').

E fa'afefea ona fa'amanatu e tagata le Fa'amanatuga o Va'a Tarako?

P1

O le fa'afiafiaga o le va'a tarako ose aso malolo fiafia ma le pisapisao.I le tele o vaega o Saina, e fai lava si lelei o le tau i lenei taimi o le tausaga, ma o tagata e potopoto i fafo i auvai o vaitafe ma vaituloto e fiafia i le tau lelei a o matamata i tuuga masani o vaʻa tarako.
O nei aso, o le itu sili ona lauiloa o le Dragon Boat Festival o le tu masani o tuuga vaa tarako (赛龙舟, sàilóngzhōu).

'ai zòngzi
Toeitiiti lava o aso malolo uma a Saina e iai ni mea'ai po'o ni mea'ai fa'atasi ma ia, ma e leai se eseesega o le Dragon Boat Festival.I lenei aso malolo, o mea'ai e filifilia o zòngzi (粽子).
O le Zòngzi o se ituaiga o piramid-pepepepe o le piramid dumpling e faia i le araisa glutinous ma faʻatumu i mea suamalie suamalie pe suamalie.O fa'atumu masani mo zòngzi suamalie e aofia ai le pa'u pi mūmū suamalie po'o le jujube (aso Saina).
E mafai ona fa'atumu le zòngzi suamalie i fuamoa fuamoa masima, puaa po'o pulouaitu.O pusi lava ia e afifi i lau ofe, nonoa i se manoa, ma ausa pe vela.

P2

I le taimi o lenei tausamiga tele, Newclears Limited e moomoo i uo tuai ma fou uma le filemu, fiafia ma le soifua maloloina lelei!
O i matou o lau paaga fa'atuatuaina i taimi uma mo mea e mana'omia i aso uma (napekini mo tagata matutua, napekini pepe, napekini biodegradable, MATS tausimai, solo susu).

P3

Taimi meli: Iuni-02-2022